Ghanský sudí má doživotní distanc za chybně odpískanou penaltu

PLEJER.CZ │ pondělí 20.03.2017 │ 15:41

Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) potrestala ghanského rozhodčího doživotním zákazem působení ve fotbale za ovlivnění zápasu africké kvalifikace o postup na mistrovství světa. Joseph Lamptey nařídil podle disciplinární komise nesprávně pokutový kop v listopadovém zápase Jihoafrické republiky se Senegalem.

Lamptey odpískal penaltu senegalskému obránci Kalidouovi Koulibalymu za hru rukou. Videozáznamy ale jasně ukázaly, že míč fotbalistu trefil do kolena. Domácí tým JAR se po penaltě ujal vedení 1:0 a zápas nakonec vyhrál 2:1. Po dvou odehraných zápasech jsou Jihoafričané druzí ve čtyřčlenné skupině, Senegal je třetí.

Další podrobnosti k případu FIFA zveřejní později. Lamptey se proti trestu může odvolat k mezinárodní arbitráži CAS.


(PLEJER.CZ, ČTK)